Organisatie

Dienstapotheek Bollenstreek (DAB) is ontstaan uit een samenwerkingsverband van alle openbare apotheken in de regio Duin- en Bollenstreek en wordt sinds 2015 beheert door de Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland. Het verzorgingsgebied omvat ruim 210.000 mensen. De maximale afstand voor mensen uit de regio naar de DAB is 20 kilometer.

De dagelijkse leiding is in handen van de heer R.W. van der Velden, de beherend apotheker van de DAB. Er wordt gewerkt met vast personeel ( ± 13 apothekersassistenten). Een dienstdoende apotheker is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg en kan door de assistenten te allen tijde worden geraadpleegd voor vragen.

Om ervoor te zorgen dat de controle op de voor u uitgeschreven geneesmiddelen zorgvuldig kan plaatsvinden, is de DAB aangesloten op het LSP (Landelijk Schakelpunt). Het LSP zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP. Wilt u dat uw medische gegevens opgevraagd kunnen worden als u onverwacht bij de huisartsenpost komt of bij een andere apotheek medicijnen gaat halen? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft. Dat kan direct door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier te geven aan uw huisarts en/of uw apotheek, maar ook online via deze website. Bezoekt u regelmatig verschillende apotheken? Geef dan elk van hen apart toestemming. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.